AÇIKLAMA

Formdrill ne işe yarar?

Formdrill, metal borularda ve düz malzemelerde burç üretmek için sürtünme ısısını kullanan bir termal delme işlemidir.

Formdrill avantajları nelerdir?

  • Yüzeyde yüksek diş bağlantı alanı sağlar.

Çalışma esnasında malzeme kalınlığının ortalama 3 katına kadar yüzey oluşturulmaktadır.

  • Güvenli işlem.

Çalışma esnasında hem iş güvenliği hem de çalışılan ürünlerde herhangi bir problem olmaması için birçok kolaylık sağlanmıştır.

  • Hiçbir ek bağlantı elemanı olmaksızın çalıştırabilirsiniz.

Çalışma esnasında ilave bir ekipman olmaksızın standart malzemeler kullanılarak çalışabilirsiniz. Formdrill‘e başlamak için ihtiyacınız olan şeyler; bir takım tutucu, bir pens, formdrill takımı, formtap takımı ve yağlayıcılardır.

  • Özel değil standart makinalarda kullanabilirsiniz.

CNC veya Sütun Matkaplarda kullanabilirsiniz. Tek gereksinim, makinenin delici ucu, malzemeye itmek için gerekli mil hızına, motor gücüne ve eksenel kuvvete sahip olmasıdır. Örnek: M8 için bu 2500 RPM ve 1,5 kW (2,0 hp) motor gücüdür, 1/2NPT için bu 1200 RPM ve 3 kW (4,0 hp) motor gücüdür.

  • %90’a kadar tasarruf sağlar.

Farklı malzemelerle üretim yapmak istediğimiz durumlarda ekipman değiştirmeksizin küçük ayarlama değişimleri ile üretim yapabiliriz. Üretim esnasında standart malzeme kullanılması. Üretim esnasında standart makinalarda çalışması sayesinde ilave makina ve ekipman kullanmadan üretim yapabilirsiniz. Farklı süreçlerde alternatif üretim esnasında kaynak işçiliği, delme süreçleri, kaynak esnasında çapak ve standart olmayan üretim ihtimalleri nedeniyle ilave işçilikler eklenebilir. Formdrill ile bu olasılıkları ortadan kaldırabilir ve standart üretim yapabiliriz.

  • Daha hızlı üretim döngüsü ile zamandan tasarruf sağlar.

Üretim esnasında yaşanabilecek problemler ve ilave operasyonlar göz önüne alındığında üretim hızı oldukça yüksektir. Hızlı üretim yapabilme özelliğinin yanında standart üretim avantajı da sağlar.

  • İşçilik maliyetlerinde azaltma sağlamaktadır.

Çelik, Alüminyum, Bakır, Pirinç, Paslanmaz Çelik gibi farklı malzemelerde farklı kaynak uzmanlığı gerekmemektedir. Standart delme esnasında oluşan yüzeyde, sadece standart çalışma koşulları altında  delik çekme operasyonu ile kullanıma hazır hale gelmektedir.